Відкритий урок з предмета «Електроматеріалознавство» на тему: «Магнітні матеріали та їх основні властивості»

             7 грудня викладачем професійно-теоретичної підготовки Фаль Наталією Ігорівною був проведений відкритий урок з предмета «Електроматеріалознавство» на тему: «Магнітні матеріали та їх основні властивості» у групі 2.

Викладач ознайомила здобувачів освітніх послуг із класифікацією магнітних матеріалів, а також вказала переваги та недоліки кожного виду в залежності від їх властивостей.

Для висвітлення одного із пунктів плану уроку викладачем було застосовано завдання на випередження. Це дало можливість здобувачам освітніх послуг самостійно опрацьовуючи матеріал, отримати знання, а на уроці мати можливість поділитися ними з іншими, оцінити власну роботу, зробити висновок, покращити пізнавальну діяльність.

Учні з великим бажанням засвоюють будь-якої важкості теоретичний матеріал, якщо перед ними буде практичне завдання, яке можна виконати і перевірити теорію. Тому в кінці уроку викладачем використано наочний дослід: «створення електромагніту», під час якого кожен здобувач освітніх послуг зміг перевірити магнітні властивості вивчених речовин методом почергового введення в соленоїд феромагнітного, діамагнітного та парамагнітного осердя  і в результаті переконались на практиці в здатності магнетиків сильно і слабо намагнічуватися в зовнішньому магнітному полі.


Для перевірки знань, умінь і навичок учнів викладачем використано тестові завдання з елементами самоперевірки сформовані на платформі «Всеосвіта» з посиланням за допомогою QR коду. При подачі нового матеріалу було застосовано змістовну презентацію.

        Метою уроку була активізація пізнавальної діяльності здобувачів освітніх послуг у процесі їх роботи з наочним (демонстраційним) обладнанням, що сприяло формуванню професійних компетентностей та поглибленню і засвоєнню знань і умінь з даної теми.

«Щоб наочно зрозуміти велике значення магнетизму в житті людини, уявимо собі на мить, що матерія миттю втратила магнітні властивості. Це відразу викличе катастрофічні наслідки. Повністю буде паралізована енергетика світу, так як вийдуть з ладу всі електричні генератори і двигуни, замовкнуть телефони, радіоприймачі, перестануть діяти телевізори і магнітофони. Зупиняться електропоїзди, тепловози та теплоходи. Сучасна цивілізація замре, і людство буде відкинуто на сотні років назад».

                                                                                                    С.В.Вонсовський

Коментарі